Noile desktop-uri de gaming Dell Inspiron sunt gata de acțiune

de: Alexandru Puiu
31 05. 2017

Studiile arată că desktop-urile nu se mai vând ca pe vremuri, dar noile Dell Inspiron s-ar putea să le surâdă amatorilor de gaming în confortul căminului.

În momentul în care te gândești la Dell petru un eventual sistem de gaming, cea mai bună soluție este reprezentată de familia de computere Alienware create sub brandul de sine stătător al americanilor. Se pare însă că tot cei de la Dell speră să adreseze acest segment de piață printr-o nouă gamă de desktop-uri create sub numele generalist de Dell Inspiron.

Cum era de așteptat, având în vedere că vorbim de niște desktop-uri, configurația hardware a acestor computere variază foarte mult în funcție de buget și scenariile de utilizare pe care le aveți în minte. Ca urmare, punctul de start pentru noile Dell Inspiron Gaming Desktop este dat de combinația dintre un AMD A10 cu 8GB RAM, un chipset grafic AMD Radeon RX560 și un hard disk de 1TB.

Printre opțiunile de upgrade se numără prezența unui procesor AMD Ryzen 7, 32GB RAM, un SSD pentru sistemul de operare și programe sau o placă video NVIDIA GeForce GTX 1060. Pentru amatorii de modding, opțiunile de personalizare ale carcasei includ o serie stufoasă de LED-uri opționale, răcire cu apă și o laterală transparentă a carcasei pentru a vedea interiorul în toată splendoarea sa.

Din păcate, cel puțin momentan, nu au fost făcute publice detalii de disponibilitate sau preț. Singurul detaliu pe care îl știm este că nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni până când vor ajunge aceste PC-uri în fiecare colț la mapamondului. Prețul de start pentru un Dell Inspiron Gaming Desktop este de 500 de euro, dar poate sări cu ușurință până la 1700 de dolari în funcție de ceea ce vreți în interior.

Una peste alta, piața de desktop-uri începe să pară din ce în ce mai interesantă. Rămâne să vedem dacă utilizatorii vor fi interesați să pună mâna pe ele.